Sucurile carbogazoase si impactul lor asupra sanatatii

Probabil ca multi dintre voi v-ati intrebat de ce obisnuiti sa mancati putin, dar cu toate acestea ajungeti sa va ingrasati si pare ca nu gasiti niciodata rapsunsul la aceasta intrebare. Oamenii au tendinta de a subevalua cantitatea de calorii pe care o consuma zilnic, multe lucruri scapandu-le din vedere, acesta fiind si exemplul bauturilor racoritoare. Nu este un secret faptul ca bauturile racoritoare aduc un aport chiar si de 500-800 de calorii organismului vostru, fie ca este vorba despre sucuri „naturale” fara acid, fie ca obisnuiti sa consumati sucuri carbogazoase. In tara noastra exista 3,5 milioane de obezi si cateva milioane de persoane supraponderale, mancarea nesanatoasa, regimul de viata sedentar, dar si sucurile carbogazoase fiind principalele motive pentru care multe persoane ajung sa aiba probleme de santate destul de grave.

Daca se vor consuma multe astfel de bauturi carbogazoase, ele vor avea un impact direct asupra sanatatii voastre, procentul de instalare al diabetului de tip 2 fiind unul mai ridicat. Nu doar consumul de astfel de produse provoaca aparitia bolilor, cu toate acestea multi specialisti recomanda sa evitam consumul exagerat pentru a avea o stare de sanatate cat mai buna. Aportul de bauturi carbogazoase are un efect daunator asupra organismului, ele accentuand senzatia de foame, contribuind si la dereglarea satietatii. Ele mai au un efect negativ si datorita faptului ca multe sucuri de acest fel contribuie la cresterea poftei de dulce, facandu-i sa consume mai multe alimente dulci. Oamenii care obisnuiesc sa consume foarte mult suc reduc aportul caloric ce provine din alte alimente, ei ajungand in final sa consume mai multe calorii decat are nevoie organismul, iar acest lucru duce in final la aparitia bolilor precum obezitatea sau diabetul.

Sucurile mai contin si numeroase elemente cancerigene, parerile specialistilor cu privire daca aceste sucuri ar trebui consumate sau nu de culturisti fiind impartite. Racoritoarele au multe calorii inutile, chiar daca sunt o sursa de carbohidrati. Aceste sucuri au mai multe efecte negative decat pozitive, cu toate ca nici un specialist nu spune concret daca ar trebui sau nu sa renuntam la ele. Trebuie totusi sa existe o moderatie in consum.

Give a Comment